Wednesday, July 6, 2011

di reject oleh Cik Big Apple

assalamualaikum..



hari tu zie gi igt nk g cari kje part time kt BIG APPLE sbb cousin gtau dy nmpk org tu baru tampal kt dinding kdai tu 'pekerja diperlukan segera'...cik azie ni da la ske mkn big apple nh..smgt la nk g try sbb sje nk cari pengalaman sementara cuti sem lg 2 bln ni..ok masa smpai tu zie disambut dengan senyuman manis dari cik Big Apple..then zie pn ckp la nk cari kerja..ok la cik Big Apple tu pn bg borang utk zie isi..zie pn isi kt kdai tu..bila da siap isi tu dia ckp nnt kalo dia nk amk keja dia call tp tetiba baru dia nk tanya nk kerja lama ke sekejap..


memula confuse gk nk ckp nk kje lama ke kjap..sbb ade kwn zie ckp 'jgn gtau dia ko tgh cuti then tgh study lg, kalo x nnt dia x amk kje'..ade sorg lagi plak ckp 'kalo dia tanya ckp je tgh cuti sbb nnt kalo sebenarnya dia nk pekerja tetap x kn kte nk berhenti cmtu je'..then zie wt keputusan nk jujur je..malas la nk tipu2 ni..x berkat lak nnt kerja tu..



ok zie pn dgn jujur nya ckp je nk kje kjap je..pas zie da ckp nk kje skjap je cik Big Apple tu pn ckp "oh kalo nk kje kjap je mmg kte x amk..kita nk pekerja ttap sbb nk train lg...nk anta kt cawangan lain.." Zzzz =_=' masa bg borang tu x nk ckp awl2..yer2 je da isi borg tu last2 kne reject gitu je..haishh..x kisah pn kne reject tu sbnanye tp kalo bley masa nk bg borang tu gtau siap2 nk amk pekerja tetap je..huu maybe cik Big Apple tu lupa kot.. =_='



so skarg da wt keputusan x yah la cari kje da..x sempat..awl bln 8 da nk kne g aktiviti UPSM kt pulau pangkor..wah x saba rasa..hehe..pastu ade appointment nk wt braces lg..sementara ade baki masa yg tinggal ni nk berbakti kt umah je..tolong2 wt kje umah..puasa da nk dkat..raya pn da x lama lg..













*p/s: bersikap jujur itu lebih berkat.. ^^

12 comments:

PinKy MoMMa said...

adik..sis pinky ur 43 follower ;)

stay tune..esok sis promote ya!

aziza esa said...

sis pinky..thanx a lot yar.. ^^

kemboja said...

salam ziarah.. dr list pinky momma

aziza esa said...

tenkiuuu singgah sini =)

Laila Majid said...

bagus u cakap jujur.if xcakap jujur u jugak yg susah akhirnya nntkan.good luck :)

Nurul Jannah said...

@ azie : azie nak pakai braces ek? mcm best je..huhu..xpe2, bia je die reject, asalkan kite jujur kan? :D

aziza esa said...

@laila majid- btol3..jujur lg better..tq ^^

aziza esa said...

@jannah ~ yup nk pkai..da cbut gigi da.. heheee..

belog amiyo said...

susah jugak nak mintaak keja neh.huhu

B.A.N.A. said...

jadi laper liat donat itu...
(ngiler)


salam kenal, tukeran link yok..

aziza esa said...

@belog amiyo ~ btol bkn sng nk mintak kje..

aziza esa said...

@B.A.N.A ~ yok tukeran link..

related post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...