Sunday, July 10, 2011

jom lajukan berukband yg mempunyai kelajuan spt siput ~


assalamualaikum n hye sume.. semoga sihat fizikal dan mentalnye ye..



bila berukband dah melebihi had laju, kelajuan nk mengaccess internet pn mula jd slow mcm siput..*siput pn x slow mcm tu*..di sini mula lah emosi terganggu, jd geram n rse nk hentak lappy sendiri..nk download pn x bley...nk tgk cte secara on9 pn buffer gila lama..pppffttt..*ok jgn mencarut, x bgus utk kesihatan..*




ari tu de nmpk ade org tny kt page sahabat blogger psl nk lajukan broadband..ade gk usha2 tutorial2 yg ade psl nk lajukan broadband yg da melebihi had laju ni tp mcm susa je..so abaikan je sbb mse tu internet laju lg..*belagak*..sekali mula dpt msg dr celcom yg broadband da exceeded limit..*alamak x bley nk donlod la cm ni..*.. internet pn mula bergerak perlahan dan mengganggu emosiku..




pastu bru la terkial-kial nk cari blek tutorial nk lajukan internet tu tp x igt da url nye..so azie tny blek kt SB tu tunggu spe2 nk respon dgn bg tutorial spe2 yg ade..then ini la hasilnye..jwpn yg mudah...ade software nk lajukan broadband rupanye..mse azie tgk tutorial tu mcm rumit je nk kne set up bagai..tp kalo de software ni sng la..







nampak x nampak x?? thnx a lot to en rezz du-one tu..azie pn mula mendapatkan khidmat drpd en google mencari software ni..then da jmpe azie pn download n install..then hasilnye skarang da boleh download ! siput pn dah kalah dah..ok nme software tu FULL SPEED..spe2 nk cbe bley la download kt sini...then ikt instructions yg diberi ok..yg cablenut tu bkn utk window 7 kot..azie try x bpe nk jd pn..




selamat melajukan broadband anda !


p/s : spe2 yg ade tips lain utk lajukan broadband bley la share2 ek..sharing is caring.. ^^





4 comments:

iLa VaNiLLa said...

boleh caya kew???

aziza esa said...

azie da try..membantu jgk la.. =)

Azlan Hasan said...

secara teorinya benda nie melancarkan skit speed kat internet jer sbb normally total upload and download depends on bape pakej yang kita amik..but since u kata da try and menjadi boleh gak i try nanti..hehehe

Regards,
-Strider-

aziza esa said...

@azlan hassan ~ yup dia cm membantu la melancarkan speed tu..

related post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...