Tuesday, November 1, 2011

aku si gadis braces

 

assalamualaikum !

 

sekarang aku dah jadi si gadis gigi besi…erkkk braces oke! kawan2 aku siap dah bagi gelaran kat aku ‘real steel’ lagi…ada ke patut,padahal tu cerita kat movie, tak pasal2 aku kena tempias…huhu…

 

actually aku dah pasang braces pada hari selasa lepas…kenapa aku pakai braces? sebab gigi aku berlapis dan nak meratakannya…huu…walaupun ada yang tanya, “kenapa kau pakai braces, gigi kau elok je”…erkk elok ke? nampak sangat ketidakrataannya… =_=’...ada plak yang cakap aku comel bila pakai braces...tak tau tu perli atau pujian...ahaha

 

percaya tak aku dah daftar untuk pakai braces ni sejak form 2? iaitu masa aku berumur 14 tahun…sekarang aku dah sweet 20 gitu…aku buat under kerajaan je…sebab tu lama, setelah 6 tahun akhirnya! kini gigi aku dah dipagar…

 

sebelum pasang ni aku banyak survey orang2 yang dah berpengalaman pakai braces ni…ada yang cakap, seminggu akan terasa sakit…ada yang cakap, seminggu tak boleh makan…selepas seminggu, mengikut pengalaman aku pulak, alhamdulillah tak terasa sakit, cuma rasa macam kebas2 je…dan seminggu jugak aku tak boleh makan makanan yang keras2…

 

so menu aku pada awal pemakaian braces ni adalah bubur ayam mcd, makanan yang berkuah, maggi pun aku telan…jadi seminggu aku tak makan nasi yang berlauk…tapi bila dah masuk hari kelima aku dah boleh makan nasi…bukan setakat nasi, kfc pun aku makan…eheh...memang mengidam macam2 bila tak dapat makan macam2 ni…aku tengok orang makan roti canai pun nampak cam best je…bila pergi mcd nak makan bubur ayam, terliur jugak tengok mcDeluxe..haha…tahan je la…

 

kat bawah ni de gambar masa aku tak pakai braces, gigiku memang jelas ketidakrataannye..

Image(576)

 

tadaaa!! azie with braces Open-mouthed smile

DSC03489

 

gambar after pakai braces?? lambat laaagiiii…

siapa2 yang dah ada pengalaman pakai braces meh la share2 pengalaman Smile

10 comments:

Pendamba Mawar said...

tiru fl..hihihi

hafiz hafizol said...

wa.. nak kene tengok nie.. haha

azie Cheesy said...

@pendamba mawar~ fl tu fatin liyana kan? tu la ade gak bce post lme2 dy psl braces..huhu..

azie Cheesy said...

@hafizhafizol~ org da pakai seminggu da kamu tak x tgk2 lagi...mknenye da seminggu tak jmpe kamu...huhu tgk pas cti la ye?

Cik Asma BLuppy said...

wah.. mkin cun la sis...
btw, rindu kamu!

azie Cheesy said...

huhu sis CAB lg cun..rindu kamu jgk ! >.<

Pendamba Mawar said...

comel la dia kekgi..boleh g minang la erk

RESMANSHAH said...

Salam perkenalan dari saya....Tak pakai pun ok apa...hehehe

Anonymous said...

salam.......sakit x cabut gigi.....:)

Mimi Suke Cupcakee said...

zaman skrg dah mcm trend .. hehe

related post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...