Monday, August 22, 2011

kekasih vs sahabat.. mana lagi penting?

assalamualaikum w.b.t salam 1 blogger.. ^^


ari ni nak wt 1 perbincangan and nak mintak pendapat jugak la...antara kekasih dan sahabat mana lagi penting?? semua org tahu kan apa beza sahabat dan kekasih...dalam bahasa omputihnya love or friendship la gitu...




untuk orang yang x ada kekasih, mesti lebih rapat dgn kawan2 kan? yela, x ada nak berdating2, jadi mesti la selalu hang out dengan kawan2 kan...pastu bila kawan tu dah mula ada kekasih, dah x selalu dah keluar dengan kawan2...sampai ada sesetengah kawan dikatakan lupa kawan bila ada kekasih ni...tapi orang yang da ada kekasih ni pulak...x ke rasa yang korang banyak luangkan masa dengan kekasih sampai dah lama x hang out dengan kawan sendiri? tapi mungkin ada yg bijak bahagikan masa antara kawan dan kekasih...





kawan dan kekasih sama2 penting kan...yela...boleh ke hidup tanpa kawan? kalau aku la...susahnya kalau x ada kawan...tapi kekasih pun penting juga...pasangan untuk masa akan datang...bila dah bercinta ni mmg x igt dunia...*sesetengah orang je la*...asyik nak berkepit dengan kekasih sampai kawan yg dulu selalu makan sama2 ni pun dah x ingat dah...pastu kalau putus di tengah jalan, nak cari siapa? kawan2 jugak...


so camne sebenarnya nak bahagikan masa antara kekasih dan sahabat ni supaya kekasih x merajuk dan sahabat x kecil hati...?? lagi2 yg duduk di ipta/ipts...tapi jawapan paling mudah untuk orang yang x bercinta macam aku ni kan, x payah bercinta time belajar, spend je masa dengan kawan2...tapi kalau aku yang jadi mangsa keadaan yg jadi sahabat yg ditinggalkan akibat sahabatku dah ada kekasih...? T_T





lagi 1 kalau nak senang kekasih lain2 tempat belajar...so boleh jugak spend time dengan kawan2 kan...tapi ni dah dikira percintaan jarak jauh..banyak dugaannya...so camne pula kalau kekasih di tempat study yang sama? anda lebih banyak spend time dengan kawan or kekasih?? ha jwb jgn x jwb... ^^


pics credit to en. google


pssssssttttt: sekadar utk minta pandangan :)




16 comments:

Amy Syaquena said...

salam kenal , singgah dan follow sini.. selamat berpuasa dan selamat hari raya..jom singgah ke belog saya..

http://www.sinarraudah.com/2011/08/teguran-dari-salah-seorang-blogger.html

PENJEJAK RINDU said...

Salam LailatulQadar..pd pengalamanku..pasti sahabat menjadi pilihan yg sebenar..inie kerna sudah tentu sahabat akan menjadi sahabat sampai bile2..kekasih jugak penting utk menyempurnakan hubungan sahabat itu jugak.. .tapi yakin la.. .keindahan memiliki kasih cinta ILLAHI lebih manis dr segale2nye.. .Wallahualam

tia @ Ini Kisah Tia said...

alaa , macamana ek . Tia tak pernah kena situasi macam ni .. sebab takde pun kwan yang rapat gile2 . kawan just suka ada . bila kita berduka , di bio . banyakk . huhuu . so , masa berduka tulah encit kekasih yg dtg . heh ..

Princess Feyqa said...

kekasih fyqa di luar tmpt belajar :) so fyqa ada kawan di universiti hehehe bagi fyqa dua2 penting.. kdg2 kte kna pandai bagi kan masa

azie said...

@amy syaquena~ salam kenal, selamat berpuasa..ok sy terjah :)

azie said...

@penjejak rindu~ sgt bernas pendapat awk tu..azie setuju tu..

azie said...

@tia~ oo mcm tu ke..thnx sbb share cte tia.. :)

azie said...

@princess feyqa~ oo feyqa kre slmt la sbb kekasih di luar tmpt blaja kn..jd mmg bley spend time dgn kwn2 jgk kn.. :)

Wanie said...

kekasih :)
sebab mase skang ni mmg takde pn kawan yg betul2 rapat..mesej pn sebulan sekali..jadi yg paling rapat mmg si die la..kalau azie ade kawan yg rapat, 22 la penting..hehe

aisya said...

same je pentingnye tu.. mcm sy, dah 1 uni, pastu kolej kediaman pun same jgak.. mmg jumpe setiap mase la.. tp ade jugak la certain2 time yg sy luangkan untuk kwn2.. bese la kalau pmpuan dah bkumpul ni.. berbakul2 ketupat tu.. hehe

azie said...

@wanie~ owh wanie pny situasi cmtu lak ek..phm2..tq bg pendapat.. :)

azie said...

@aisya~ wah 1 kolej lak tu eh..mksdnye ade gk la spend time g kwn2 tp more with encik boyfie la ek..thnx gk bg pendapat :)

asamasin said...

kwn lg penting. :D
kekasih penting bile dia bergelar seorang isteri scra rsmi.. :D

Amy Syaquena said...

dua2 memainkan peranan yang penting..


http://www.sinarraudah.com/2011/08/pelaburan-yang-bijak-dan-menguntungkan.html

azie said...

@asamasin~ waaahhhhh sgt setuju tu!

azie said...

@amy~ btol tu.. :)

related post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...