Saturday, August 20, 2011

penjualan kad raya dah x laku ke?

assalamualaikum..


kad raya tu apa? ada x org yg x tahu apa itu kad raya? x ada lagi kot eh...melampau la kalau x tahu...mana la tau da lama x tgk kad raya sampai kad raya pn dah lupa pebende..hehee sebab zaman kan dah makin maju...wish raya guna handphone, facebook, twitter dan sebagainya...


pic dr en google


kalau time dah nak dekat2 raya camni biasanya dah ramai yg pegi kedai nak cari kad raya nak bg kt kawan2 ataupun saudara mara...dulu aku pun camtu la jugak...masa skolah rendah semangat gi beli kad raya sbb nak bg kt kawan2 skolah...dulu2 x de pun nak post2 sgt...bg by hand je...x pun letak je dekat peti surat depan rumah dia...setem pun buat sendiri...jimat...time tu rumah dekat2 dgn kawan skolah jd mmg gitu la cara yg mudah dan jimat...otak kanak2...hehee


bila dah makin dewasa...mulalah bermain di fikiran,ada lagi ke yg nak bg kad raya kat aku ni? dah x mengharap sangat pun...kawan2 pun dah makin ramai...x menang tangan kalau nak bg kat semua...tp last year ada gk aku beli kad raya special utk parent yg kat umah sbb time tu puasa mostly kt campus...ramai jgk yg hantar kad raya guna application yg ada dekat facebook...memang ada kad raya, tp bentuk digital...cuma kad raya camtu susah la nak simpan buat kenangan kan?





kalau nk dibandingkan dulu dan sekarang...dulu lg banyak dpt kad raya berbanding sekarang...kad raya yg lama2 pun aku masih simpan dlm 1 kotak khas taw...mmg appreciate la org yg bg kad raya ni...semua kad raya aku simpan baik2 sbb nnt dah x dapat kad raya lg, kad raya yg lama kan ada...



ni la tmpt aku simpan sume kad raya yg org bg kt aku..dari skolah rendah lg aku simpan



tapi kad raya sekarang pun lagi banyak rekaan yg cantik2 daripada dulu...dulu gambar kartun je...sekarang da siap berkerawang bagai...design macam2...so x boleh gak nak cakap yg orang yg x bagi kad raya ni menghapus tradisi ke apa ke...siapa cakap penjualan kad raya dah x laku? cuma zaman dah makin moden dgn teknologi di hujung jari...adakah malas yg menjadi faktor x tau la...malas nak pos2 ni...kawan2 makin ramai...kalo guna teknologi terkini ni sekelip mata ucapan tu sampai...tp sekelip mata jugak ucapan tu boleh hilang...



pssssstttt: so x boleh la nak cakap penjualan kad raya dah x laku kan..



24 comments:

suraiya sofia said...

bg kad raya lebih bermakna..rasa ckit nk raya...hehee

Clara said...

CR lagi suka dapat kad raya..

Dari kecik smpai skunk, tak smpai 5 keping je yg cr dapat..
sobs33..

Tu join segmen kad raya byk2.. nak dapatkan kad raya.. ehheehh...

miss epa said...

sy pun byk kumpul kad raya.sekarang da xda da.sobsob.

ArulchelseA said...

dah tak laku dah..kih kih kih..

Ezad Skytech said...

dapat kad raya ni best..ada nilai sentimental sikit..simpan lama2 lepas tu bila baca balik mesti senyum je kan..

kalau dapat kat FB..lepas tu da lupa da..hee

H.J said...

biasanya pompuan yang dok hantar2 kad raya ni...haha

azie said...

@suraiya sofea~ mmg rse feel nk raya guna kad raya tp tula da rmai x guna kad raya..

azie said...

@clara~ semoga dpt GA kad raya ek nnt..mmg best kalo dpt kad raya..tp kdg2 kalo kita x bg kt org, susa jgk la nk dpt..

azie said...

@miss epa~ mana pegi kad raya byk2 yg dikumpul tu?

azie said...

@arulchealsea~ ye ke x laku? nk kena tanya peniaga kad raya ni..hehe

azie said...

@ezad skytech~ tu la..nilai sentimental tu yg pntg..mmg best ble bce blek kad raya lama yg dikumpul..sbb tu dr kecik azie simpan..huhu

azie said...

@H.J~ mmg pmpn yg suka bg kad raya tp azie ada gk dpt dr clasmate laki..

[sutera kasih] said...

makin eksklusif dh kad raya zmn skrg tau..harga pun boleh tahan dh naik hehe

cik as said...

rindu nye nk dpt nk rye huhu

Wanie said...

setem mahal snagat..huhu..tu salh satu sbb x laku gak..

aisya said...

lagi suke kalau pakai kad raya.. boleh simpan jadi kenangan..

azie said...

@sutera kasih~ harga naik tp x rmai pn org nak bli..huhu

azie said...

@cik as~ btol2..ade lg ke org nk bg ni..

azie said...

@wanie~ setem pn bley jd isu ek? hehe

azie said...

@aisya~ btol tu..sokong..mmg bleh wt kenangan berbanding sms yg bleh ilang kalau terdelete or fon rosak..

asamasin said...

bukn x laku..tp smkin berkurangan ataupon merosot.. :D

azie said...

@asamasin~ macam lebih kurg je mksd tu? hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

kad raya sekarang siap ada muzik lagi yuuuu :)

azie said...

@tia~ btol3..tp bilangan org yg nak beli tu mcm dah berkurangan jep eh..

related post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...